klompkesilen


 

6 Mei 2017, Iepen Frysk Kampioenskip tijdens Akkrum Opent.

Een bijzonder onderdeel van Akkrum Opent op 6 mei is het Iepen Frysk Kampioenskip Klompkesilen (IFKK) voor basisschool leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Vorig jaar werd dit officiële Kampioenschap gehouden tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum en volgend jaar tijdens Culturele Hoofdstad 2018 in Leeuwarden. Het IFKK wordt dus gehouden tijdens de mooiste evenementen van de provincie!

Klompkesilen.

Om 12:00 uur starten we met de officiële keuring door de keurmeesters van de stichting Klompkesilen die na goedkeuring een teken in de kiel zal slaan. Dan gaan we los om 13:00 uur waarin de samengestelde klassen om het Kampioenskip zullen gaan strijden. De winnaar in de Fryske Klasse ontvangt de officiële Kampioenswimpel van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV). Als je niet mee vaart in de Fryske Klasse wordt je ingedeeld in de vrije klasse waar zal worden gestreden voor de beker.

Wist je dat er meer dan 2.500 Klompkes zijn uit de officiële Fryske Klompklasse? Dus heb je zelf geen klomp, dan is er altijd wel een oom of tante, buurman of buurvrouw die er eentje beschikbaar wil stellen. Ook stelt de Stichting Klompkesilen enkele Fryske Klompkes beschikbaar om te gebruiken tijdens het Kampioenskip. Wil je zelf een klomp, ga dan naar de Hubo in Akkrum of kijk op site van het klompkesilen www.klompkesilen.nl.

Programma:

12:00 uur Inschrijving deelnemers voor de eenheidsklasse ‘De Friese Klomp’ en ‘Open klasse’.

12:00 uur Keuring eenheidsklasse ‘De Friese Klomp’.

12:30 uur Proefzeilen.

13:00 uur Klompkesilen.

14:30 uur Finales ‘De Friese Klomp’ en ‘Open Klasse’.

14:45 uur Prijsuitreiking.

 

Ga dus snel naar de site van AWS Eendracht en schrijf je in, deelnemen kost maar drie euro per klomp.

Info: www.awseendracht.nl/klompkesilen of kijk op www.klompkesilen.nl.