klompkesilen


 

Welkom op Klompkesilen.nl, de officiële website van de Stichting Klompkesilen.

Dit jaar is op zaterdag 25 mei 2019 in Grou het Iepen Frysk kampioenskip Klompkesilen (I.F.K.K.).

Die dag viert provinsje Fryslân het 125 jarig jubileum van het Fries Statenjacht ‘Friso’ met daarbij een leuk programma voor de jeugd waaronder het klompkesilen voor basisschool kinderen. Het klompkesilen is van 11:00 uur tot 14:15 uur en het programma is te vinden in onze agenda op deze site.

Wil je meedoen aan dit kampioenschap en hiervoor een klomp bouwpakket aanschaffen voor € 30,- dan kan dat gratis zijn. Bij de bouwpakketten van de klomp zit een geld-retour bon van € 30,- die bij deelname aan het kampioenschap in Grou ingeleverd kan worden.

Tot en met het kampioenschap zijn er dit jaar twee plaatsen waar de klomp bouwpakketten gekocht en afgehaald kunnen worden. Dat is in Sneek in het Fries Scheepvaarmuseum en in Grou in het zeilcentrum. Zie voor bezoek en openingstijden even op hun eigen site.

Op onze site kun je verder alles vinden over onze stichting, over onze klomp klasse, over het kampioenschap dat komen gaat en kan onder IFKK kan je teruglezen hoe het in de afgelopen jaren is gegaan.

Verder willen we jullie via deze site zoveel mogelijk op de hoogte houden van alle activiteiten rondom de stichting en alles wat te maken heeft met het Klompkesilen.... de kleinste en de leukste officiële eenheidsklasse van Nederland !!!

 

Friese klasse.

Het kan zijn dat jouw school in voorgaande jaren al bouwpakketten voor de bouw van een Friese zeilklomp heeft aangeschaft. Deze klompen kunnen weer ingezet worden voor het kampioenschap. Het is ook mogelijk om via de Stichting Klompkesilen nieuwe klomppakketten te bestellen voor € 30,00 per stuk en een retourbon van € 10,00 als binnen 2 jaar aan een I.F.K.K. wordt deelgenomen.