klompkesilen


 

Welkom op Klompkesilen.nl, de officiële website van de Stichting Klompkesilen.

In juni 2018 is het I.F.K.K. klompkesilen in Leeuwarden georganiseerd. Het verslag staat vermeld onder IFKK.

Daar is sinds 11 februari ook een kort verslag te vinden over de MidwinterCup die gehouden is op Boot Holland.

Verder willen we jullie via deze site zoveel mogelijk op de hoogte houden van alle activiteiten rondom de stichting en alles wat te maken heeft met het Klompkesilen.... de kleinste en de leukste officiële eenheidsklasse van Nederland !!!

Natuurlijk de info over het Kampioenschap, wie hieraan mogen deelnemen is terug te vinden op deze site. Ook hoe je als deelnemer moet opgeven en hoe je aan bouwpakketten van klompkes kunt komen.

In 2012 hebben de klompkes in Leeuwarden, het Iepen Frysk Kampioenschip Klompkesilen gezeild. Ook deze uitslagen zijn te lezen onder het kopje IFKK waar ook een verwijzing naar een filmpje te vinden is.

 

Friese klasse.

Het kan zijn dat jouw school in voorgaande jaren al bouwpakketten voor de bouw van een Friese zeilklomp heeft aangeschaft. Deze klompen kunnen weer ingezet worden voor het kampioenschap. Het is ook mogelijk om via de Stichting Klompkesilen nieuwe klomppakketten te bestellen voor € 30,00 per stuk en een retourbon van € 10,00 als binnen 2 jaar aan een I.F.K.K. wordt deelgenomen.

Klomppakketten kunnen afgehaald (en betaald) worden in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. Helaas kunnen wij geen klomppakketten versturen.

De klompen kunnen op school of thuis in elkaar gezet worden. Van de scholen die bouwpakketten bestellen verwachten we wel dat zij deelnemen aan het komende kampioenschap.